Tietoa Brother Christmasista

img_6858-1

Kiitos kuvista tällä sivustolla! Henri Juvonen www.henrijuvonen.com

Brother Christmas on perheellinen ja yrittäjätaustainen isä Uudeltamaalta. Työkokemusta on kertynyt rahoitusalalta sekä yrittäjänä kaupan alalta ja hyvinvoinnin puolelta hierontayrittäjänä. Lisäksi kokemusta on kertynyt urheilun puolelta, maajoukkoetasolta asti. Brother Christmas seurasi pitkään maailman menoa kotisohvalta, kunnes totesi, että myös tavallisen ihmisen täytyy voida tehdä jotain. Toiminta alkoi joulukuussa 2015, mutta jo ensimmäisen vuoden aikana tekemisen vauhti on kasvanut hurjasti.

Kaikkea toimintaa on ohjannut sama perusajatus: pienellä panoksella suuri hyöty sekä suora kanava autettaviin. Brother Christmas haluaa olla matalan kynnyksen tuki ihmisille, joille elämä on tuonut jo riittävästi haasteita muutenkin.  Tänä päivänä myös yritykset haluavat tehdä hyvää ja sen on huomannut myös Brother Christmas. Siksi myös yrityksille on luotu helppo kanava auttaa ja olla tukena lähimmäisilleen.

Koska tarvetta tällaiselle matalan kynnyksen avulle on enemmän kuin ehdimme auttamaan, on hyvin suunniteltu jo puoliksi tehty. Brother Christmas haluaa auttaa, mutta sitä varmempaa avun saanti on, mitä paremmin apu voidaan Brother Christmakselle yksilöidä. Kun kyselyitä tulee niin paljon, Brother Christmas ei valitettavasti ehdi auttaa pyyntöjä, jossa pyydetään ”keksimään jotain kivaa”.

Brother Christmas on ollut runsaasti esillä mediassa, mm. Ylen Efter Nio ohjelmassa, Ylen Arto Nybergin jututettavana, Puoli Seitsemän ohjelman vieraana sekä kertomassa omasta hyväntekeväisyydestä Yle Puheella, Radio Helsingissä, Metro FM llä, Radio Rockissa sekä Radio Vegalla.
Brother Christmas on esiintynyt myös lukuisissa lehtihaastatteluissa niin printissä kuin verkossakin mm. Ilta Lehdessä, Ilta Sanomissa, Pirkassa, Seiskassa, MTV:llä sekä useissa maakuntien julkaisuissa.

 Brother Christmasin olet voinut nähdä myös erilaisissa juontotehtävissä. Hänet olet voinut nähdä mm. Aleksin joulukadun avajaisissa, go 90’s festareilla, Imatran ajojen pitstop partyissa sekä Pioneeri festivaaleilla.

Brother Christmas on rekisteröity tavaramerkki, kunnioitathan tekijänoikeuksia. Brother Christmas   –tavaramerkin omistaa Brother Christmas ry. Brother Christmas ry on pääosin sosiaalisesssa mediasssa toimiva hyväntekeväisyys yhdistys, joka alkoi Facebookista vuonna 2015  ja sen jälkeen matalalento ei ole pysähtymään päin jatkuvasti noin 800000 ihmisen orgaaninen viikko kattavuus on yhteisö, jonka kanssa pystymme tekemään paljon hyviä asioita.

Saavutukset

Vuosi 2015 (alkaa lokakuussa)

 • Ensimmäiset Brother Christmas tapahtumat näkevät päivänvalon.
 • Kokonainen joulu; sisältäen lahjat, kuusen ja kaikki jouluruuat, lahjoitetaan usealle perheelle.

 

Vuosi 2016

 • Apua yli 3500 ihimiselle ja yli sadan unelman toteutus.
 • Mukana toiminnassa on jo useat yritykset, säätiöt, yksityiset henkilöt sekä yhdistykset.
 • Brother Christmas järjestää myös tempauksia lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten hyväksi ja isännöi useita tapahtumia.
 • 114 perheelle lahjoitetaan kokonainen joulu.
 • Brother Christmas palkitaan Veteraaniliiton ansiomitallilla, valitaan vuoden vapaaehtoiseksi sekä saa varmasti korkeimman Suomessa saatavan kunnianosoituksen Tasavallan Presidentin kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentin Linnaan.

 

Vuosi 2017

 • Yhteistyökuviot laajenevat ja golfpelaaja Mikko Ilonen on Brother Christmasin työn ensimmäinen virallinen suurlähettiläs.
 • Unelmien toteutukset jatkuvat ja mm. aivosyöpää sairastava Kia pääsee Rovaniemelle tapaamaan joulupukkia joka on hänen viimeinen toiveensa.
 • Brother Christmasista aletaan kuvata dokumenttielokuvaa.
 • Brother Christmas toimii koko vuoden vapaaehtoisuuden lähettiläänä.
 • Maaliskuun loppuun mennessä apua saanut jo yli 1000 ihmistä.
 • Heinäkuussa Brother Christmas sai rahankeräysluvan, joka helpottaa huomattavasti avun saamista tarvitseville.

 

Brother Christmas tavoittaa sosiaalisen median kautta tällä hetkellä noin 1 000 000 ihmistä viikossa. Hänen tekonsa tuovat apua, toivoa ja suuren määrän inspiraatiota muille ihmisille. Moni onkin ottanut mallia hänen suurenmoisesta työstään ja alkanut myös itse toimia pelkän puhumisen sijaan. Toiminnan avulla puututaan myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja annetaan ääni niille, jotka eivät sitä muuten saisi kuuluviin. Yksi toiminan pääperiaatteita on ekologisuus. Monet yritykset lahjoittavat esimerkiksi vanhaksi menevää varastoaan lahjoituskohteille.

Brother Christmas on myös organisoinut usean ravintolan ruokahävikin jaettavaksi apua tarvitseville. Hävikillä pystytään tarjoamaan lämmin ateria noin 200:lle apua tarvitsevalle viikoittain. Toiminnan paikallisuus on myös osa ekologisuutta. Brother Christmasin toiminta on hyvin innovatiivinen ja uudenlainen tapa tarjota apua ruohonjuuritasolla, sinne missä sille on suuri tarve. Hän pystyy myös tarvittaessa reagoimaan hyvin nopeasti. Toimintamuotoja kehitetään aktiivisesti ja otamme mielellään vastaan kehitysehdotuksia.

“Ilman Brother Christmasin tarjoamaa apua, en valitettavasti tietäisi missä olisin” äiti 35v, kaksi lasta

Rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä
Brother Christmas ry
Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Ari Koponen
Rekisterin nimi
Avunpyytäjien rekisteri
Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Henkilötietoja kerätään, että voimme olla yhteydessä mahdollisiin avunsaajiin.
Jos emme pysty olemaan avuksi tiedot poistetaan.
Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin voidaan kerätä avunsaajan nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja tilinumero sekä avun tarve.
Säännönmukaiset tietolähteet
Tietoja kerätään yleensä suoraan sinulta, verkkosivuilta löytyvän avunpyyntö lomakkeen sekä Brother Christmas Facebook sivujen inboxin kautta.
Tietojen säännön mukaiset luovutukset
Henkilörekisterin tiedot on tarkoitettu vain yhdistyksen käyttöön, eikä niitä luovuteta eteenpäin ilman asiakkaan suostumusta.
Rekisterin suojauksen periaatteet
Henkilötietojen suojaaminen on tärkeä osa yhdistyksen toiminnassa. Meillä on käytössä asianmukaiset tekniset turvallisuusmenettelyt, joilla suojaamme hallussamme olevia tietoja.